Skip to content

Årets julklapp - 50.000 kr till Kyrkans Stadsmission

Sällan har julklappar som denna betytt mer för fler. Vi på Datec är stolta över att kunna ge 50 000 NOK till Kyrkans Stadsmissions arbete med att skapa gemenskap och bryta splittringar i vårt samhälle.
Datecs anställda delar ut julklappen till Kyrkans Stadsmission

Varje år delar vi på Datec ut en julklapp i form av ekonomiskt stöd till en eller flera organisationer som bidrar till ett bättre lokalsamhälle. Alla anställda kan komma med sina förslag och bland alla förslag väljs en eller flera mottagare ut. I år känns gåvan extra meningsfull då vi vet att seneffekterna av pandemin och dagens ekonomi gör att ännu fler kämpar på olika plan.

Årets julklapp på 50 000 NOK är inte bara ett ekonomiskt bidrag, utan en möjlighet att hjälpa till att bryta splittringar och barriärer i samhället, oavsett vem du är och varför du behöver en plats att vara. Gåvan går därför i år i sin helhet till Kyrkans Stadsmission i Trondheim, säger marknadschef Ann Mari Bade.

Kyrkans Stadsmission gör en mycket viktig insats för att skapa ett samhälle där alla har en plats, oavsett livssituation. Genom sitt mångsidiga utbud, med arbetsåtgärder, åtgärder för barn och unga, mötesplatser och givande aktiviteter, berör de mångas liv och bygger broar mellan människor i alla livssituationer, från hela världen. Alla deras åtgärder är anpassade till dagens behov och är neutrala.

En speciell, och mycket synlig, del av deras insatser i Trondheim är ”den öppna vårdkyrkan” Vår Frus kyrka. En mötesplats i hjärtat av Trondheim, där mat och samtal delas mellan volontärerna och alla gäster. Det här är ett viktigt arbete som bygger broar och band mellan människor, där ingen dömer och alla är välkomna.

Tillsammans åkte alla Datec-anställda ner till just Vår Frues Kirke den 13 december för att överlämna gåvan till Kari Lian, affärsansvarig i Kyrkans Stadsmission. Detta möte gav oss inte bara en chans att stötta vårt lokalsamhälle, utan också en unik möjlighet att förstå mer om Kyrkans Stadsmissions arbete. Att vara närvarande, se engagemanget och lära sig om de olika initiativen skapade en djupare förståelse och ett starkt ägande av gåvan vi ger tillsammans. Vi hade möjlighet att dela en trevlig förjulstid med de andra gästerna den dagen, och åkte hem med en känsla av att bidra till något som betyder något för många.

Kari Lian
Kari Lian,  affärsansvarig i Kyrkans Stadsmission berättar mer om arbetet de gör, och vikten av sådana här gåvor.
Marius Bjørbu - schack
Rådgivare Marius Bjørbu i djup koncentration under en schackrunda med en av de andra besökarna den dagen.
Utdelning av årets julklapp
Datecs anställda delar ut årets julklapp till Kari Lian i Kyrkans Stadsmission.

 

– Vår gåva är inte bara en symbolisk gest, utan en viktig del av vår kultur och vårt sociala ansvar. Vi hoppas att detta stöd bidrar till att göra verklig skillnad, och inspirerar till ett samhälle som präglas av förståelse, enighet och delaktighet. Vi tackar också Kari Lian för att hon tog sig tid att ge oss mer kunskap om vad pengarna används till, detta sätter spår hos oss alla, säger vd på Datec, Jørgen Sannesmoen.

Tillsammans kan vi bidra till att forma en framtid där vi alla kan korsa broar och hitta en gemensam grund mellan våra olikheter.
God jul till er alla från oss!