Skip to content

Städservice Uppsala kommun valde CleanPilot till Digital lösning för städverksamheten!

CleanPilot by Datec är beviljat uppdraget som leverantör för Uppsala Kommuns lokalvårdssystem dom kommande åren. Et avtal som skal ge Städservice et stort digitalt lyft.
Jørgen og Rolf-2

Städservice i Uppsala kommun hade tidigare i år ute en upphandling på ”Digital lösning för städverksamheten”. Det fanns tre leverantörer som tävlade om uppdraget, men efter en systemdemonstration där leverantörerna skulle bevisa att de uppfyllde kraven i en "live" presentation, var Datec AS den enda leverantören som uppfyllde dom fullt ut.

Avtalet undertecknades den 7. juli i år, och är ett fyraårigt avtal med möjlighet till förlängning i 3+3 år. Kontraktet har ett värde på cirka 12 miljoner SEK.

Omfattningen av anbudet beskrivs av Uppsala kommun på följande sätt:

«Upphandlingen omfattar digitalt stöd för städservice med i huvudsak följande funktioner: importera ritningar & skapa digitala ritningar, städplanering, kalkylering på objekt/uppdrag, offert och avtalshantering, skapande av fakturaunderlag, verksamhetsplanering, dvs resurseffektiv matchning av arbetsuppgifter och personal, stöd till daglig verksamhet vid förändringar, digital lösning för lokalvårdare, kvalitetskontroller och rapportfunktion.»

Målet för Städservice är att implementera CleanPilot hos sina sju chefer och ca 250 lokalvårdare.

Tilldelningskriteriet i upphandlingen baserades på det lägsta jämförelsepriset. Detta beräknades utifrån pris, minus kvalitetskriteriet Mervärden. Mervärden var inte obligatoriska krav, men var meriterande om dom uppfylldes.

Jämförelsepriset beräknades då enligt följande uträkning:
Jämförelsepris = Upphandlingspris (kr) - Totala mervärden (kr)

Jørgen Sannesmoen, CEO Datec
Jørgen Sannesmoen, VD för Datec, är mycket stolt över tilldelningen av företagets första, stora offentliga kontrakt i Sverige.

 

Jørgen Sannesmoen är VD för Datec, och har följande att säga om avtalet:

"Vi är mycket nöjda med att ha tilldelats detta kontrakt. Detta är det största enskilda kontraktet vi har ingått med en kommun i Sverige hittills, och är en stor inspiration för vår offensiva satsning i SverigeHär har vi redan startat rekryteringsprocessen för att förstärka vårt svenska kontor. Uppsala kommun har ställt tydliga krav på lösningen och implementeringsprocessen, vilket kräver kompetens, professionell projektledning och ett gott samarbete. Vi ser fram emot att utveckla en god relation och leverera enligt bästa praxis."